Зважайте, що на абсолютну правильність перекладу не претендую.

menu_town_leatherworker|Ви прибули до майстерні чинбаря. Чинбар приймає вас за {s21}. {s22} {s14}
mno_leather_craft_basic_products|Я оброблю хутра і шкіри із сирої шкіри.
mno_leather_craft_armor|Я виготовлю кілька різних шкірянях обладунків.
mno_leather_craft_various|Я виготовлю кілька різних речей зі шкіри (щити, рукавички, чоботи і капелюхи ...)
mno_leave_leathercrafter|Я хочу залишити чинбарів
menu_leatherworker_basic|Тут знаходяться основні вироб зі шкіри, які ви можете виготовити:
mno_crafting_leatherwork|Оброблена шкіра: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/2 сирі шкури.
mno_crafting_furs|Хутро: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/2 сирі або оброблені шкури.
mno_crafting_hides|Шкури: Базовий час виробництва: 2 години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/3 шматки шкури.
mno_leave_leatherworking_crafting|Я хочу виготовити ще щось
menu_leatherworker_armor|Тут можливо зробити шкіряні обладунки:
mno_crafting_pelt_coat|Пальто зі шкіри: Базовий час виробництва: 7 години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/1 хутра, {reg11}/1 шкіри.
mno_crafting_rawhide_coat|Пальто з сиром'ятної шкіри: Базовий час виробництва: 7 години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/1 хутра, {reg11}/2 шкіри.
mno_crafting_nomad_armor|Обладунки кочівника: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/2 шкіри.
mno_crafting_leather_jacket|Шкіряна куртка: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/2 обробленої шкіри.
mno_crafting_leather_apron|Шкіряний Фартух: Базовий час виробництва: 2 години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/3 шкіри.
mno_crafting_fur_coat|Шуба: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/2 хутра, {reg11}/2 оброблена шкіри.
mno_crafting_leather_vest|Шкіряний жилет: Базовий час виробництва: 2 години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/2 обробленої шкіри.
mno_crafting_leather_jerkin|Шкіряний жакет: Базовий час виробництва: 3години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/3 обробленої шкіри.
mno_crafting_light_leather|Шкірянка: Базовий час виробництва: 7 години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/3 обробленої шкіри.
mno_crafting_padded_leather|Підбита Шкірянка: Базовий час виробництва: 3години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/4 обробленої шкіри.
mno_crafting_tribal_warrior_outfit|Обладунок воїна плеиені: Базовий час виробництва: 7 години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/3 обробленої шкіри, {reg11}/2 хутра.
mno_crafting_studed_leather_coat|Шипована Шкірянка: Базовий час виробництва: 13 години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/4 обробленої шкіри, {reg11}/2 заліза.
mno_crafting_cuir_bouilli|варена шкіра: Базовий час виробництва: 13 години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/5 обробленої шкіри, {reg11}/2 заліза.
mno_crafting_banded_armor|Пластинчастий обладунок: Базовий час виробництва: 24 години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/1 легкий шкіряний обладунок, {reg11}/2 листів металу.
menu_leatherworker_various|Тут знаходяться основні вироб зі шкіри (чоботи, рукавички, щитки, шоломи), які ви можете виготовити:
mno_crafting_fur_hat|Хутряна шапка: Базовий час виробництва: 2 години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/1 хутра .
mno_crafting_leather_cap|Шкіряна шапка: Базовий час виробництва: 2 години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/1 шкіри.
mno_crafting_hide_boots|Чоботи: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/2 шкіри.
mno_crafting_hide_covered_round_shield|Покритий шкірою круглий щит: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/2 шкіри, {reg11}/1 ліси.
mno_crafting_leather_warrior_cap|Шкіряна військова шапка: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/2 шкіри.
mno_crafting_leather_covered_round_shield|Шкіряний круглий щит: Базовий час виробництва: 7 години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/2 обробленої шкіри, {reg11}/1 ліси.
mno_crafting_leather_gloves|Шкіряні перчатки: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/1 оброблена шкіра.
mno_crafting_leather_boots|Чоботи: Базовий час виробництва: 7 години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/2 оброблена шкіра.
mno_crafting_splinted_leather_greaves|Шиповані Чоботи: Базовий час виробництва: 7 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/1 заліза, {reg11}/3 оброблена шкіра.
mno_crafting_fur_covered_shield|Покритий хутром щит: Базовий час виробництва: 7 години, наявні/необхідні компоненти: {reg10}/2 хутра, {reg11}/1 ліси.
mno_crafting_splinted_greaves|Шиповані поножі: Базовий час виробництва: 13 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/2 заліза, {reg11}/3 оброблена шкіра.
menu_town_cookery|Ви прибули до кухаря. Кухар приймає вас за {s21}. {s22} {s14}
mno_cook_craft_meat|Я перероблю м'ясо.
mno_cook_craft_other_dishes|Я приготую інші страви.
mno_leave_cookery|Я хочу залишити кухаря.
menu_cook_meat|Тут знаходяться м'ясні страви, що можливо приготувати.
mno_cooking_venison|Оленина: Базовий час виробництва: 2 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/2 оленини.
mno_cooking_cooked_chicken|варена курятина: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/2 курки.
mno_cooking_cooked_fish|В'ялена риба: Базовий час виробництва: 2 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/2 рибини.
mno_cooking_cooked_beef|В'ялена яловичина: Базовий час виробництва: 2 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/2 м'яса великої рогатої худоби.
mno_cooking_cooked_venison_meat|В'ялене м'ясо дичини: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/3 м'яса дичини.
mno_cooking_cooked_sausages|Ковбаси: Базовий час виробництва: 7 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/2 свинина.
mno_leave_cooking_crafting|Я хочу приготувити ще щось
menu_cook_other_dishes|Тут знаходяться інші страви, що ви можете приготувати.
mno_cooking_basic_bread|Тісто: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/1 зерно.
mno_cooking_cooked_bread|Хліб: Базовий час виробництва: 2 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/1 тісто.
menu_town_woodcrafter|Ви прибули до майстерні теслі. Тесля приймає вас за {s21}. {s22} {s14}
mno_wood_craft_bows_and_arrows|Я зроблю декілька луків чи стріл.
mno_wood_craft_shield|Я зроблю щит.
mno_wood_craft_throwing|Я виготовлю деяку метальну зброю.
mno_wood_craft_masses|Я зроблю деякі палиці, кавалерійські списи або древкову зброю.
mno_leave_woodcrafter|Я залишу ліси.
menu_woodcrafter_craft_bows_arrows|Тут знаходяться луки, арбалети та амуніція, що можливо виготовити:
mno_crafting_bolts|Болти: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/1 ліси, {reg11}/1 залізо.
mno_crafting_arrows|Перізнянські стріли: Базовий час виробництва: 2 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/1 ліси, {reg11}/1 залізо.
mno_crafting_barbed_arrows|Стріли з чорним опіренням: Базовий час виробництва: 7 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/2 ліси, {reg11}/2 залізо.
mno_crafting_steel_bolts|Стальні болти: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/1 ліси, {reg11}/1 залізо.
mno_crafting_short_bow|Перізнянський короткий лук: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/2 ліси, {reg11}/1 залізо.
mno_crafting_hunting_crossbow|Перізнянський мисливський арбалет: Базовий час виробництва: 7 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/2 ліси, {reg11}/1 оброблена шкіра, {reg12}/1 залізо.
mno_crafting_long_bow|Тулганський лук: Базовий час виробництва: 7 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/3 ліси, {reg11}/2 шкіра, {reg12}/1 залізо.
mno_crafting_light_crossbow|Перізнянський арбалет: Базовий час виробництва: 7 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/2 ліси, {reg11}/1 оброблена шкіра, {reg12}/2 залізо.
mno_crafting_heavy_crossbow|Важкий арбалет: Базовий час виробництва: 13 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/3 ліси, {reg11}/2 оброблена шкіра, {reg12}/2 залізо.
mno_crafting_war_bow|Добротнозроблений Перізнянський лук: Базовий час виробництва: 13 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/3 ліси, {reg11}/2 оброблена шкіра, {reg12}/1 залізо.
mno_crafting_sniper_crossbow|Снайперський арбалет: Базовий час виробництва: 13 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/3 ліси, {reg11}/2 оброблена шкіра, {reg12}/3 залізо.
mno_crafting_fire_bow|Добротнозроблений Перізнянський лук: Базовий час виробництва: 13 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/1 Добротнозроблений Перізнянський лук, {reg11}/2 оброблена шкіра, {reg12}/1 залізо.
mno_leave_woodcrafting_crafting|Я хочу виготовити ще щось
menu_woodcrafter_craft_shield|Тут знаходяться щити, що можливо виготовити:
mno_crafting_small_shield|Важкий круглий щит: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/1 залізо, {reg11}/1 ліси.
mno_crafting_large_shield|Важкий краплеподібний щит: Базовий час виробництва: 7 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/2 залізо, {reg11}/2 ліси.
mno_crafting_pavise|Павіза: Базовий час виробництва: 13 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/2 залізо, {reg11}/3 ліси.
mno_leave_wood_crafting|Я хочу виготовити ще щось
menu_woodcrafter_craft_throwing|Тут знаходиться метальна зброя, що можливо виготовити:
mno_crafting_javelin|Дротики: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/2 ліси, {reg11}/1 залізо.
menu_woodcrafter_craft_masses|Тут знаходиться палиці, кавалерійські списи та древкова зброю, що можливо виготовити:
mno_crafting_kobbed_mace|Палиця з шипами: Базовий час виробництва: 2 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/1 ліси.
mno_crafting_spiked_club|Швидка булава: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/3 ліси, {reg11}/2 залізо.
menu_town_smith|Ви прибули до коваля. Коваль приймає вас за {s21}. {s22} {s14}
mno_smith_craft_various|Я викую кілька дрібниць (рукавиці, поножі, шоломи...)
mno_smith_craft_heavy_armor|Я змайструю середні чи важкі обладунки.
mno_smith_craft_sword|Я викую меча.
mno_smith_craft_axes|Я виготовлю сокиру.
mno_smith_craft_tools|Я викую інструменти чи заготовки (кольчужні кільця, лист металу, виплавку руди)
mno_leave_smith|Я залишу коваля.
menu_smith_various|Тут знаходиться різні складові обладунків, що можливо виготовити: перчатки, поножі, шоломи
mno_crafting_mail_hand|Кольчужні рукавиці: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/2 кольчужні кільця, {reg11}/1 шкіряні перчатки.
mno_crafting_plate_hand|Латні рукавиці: Базовий час виробництва: 7 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/2 залізо, {reg11}/1 кльчужні рукавиці.
mno_crafting_mail_foot|Кольчужні чоботи: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/3 кольчужні кільця, {reg11}/1 шкіряні чоботи.
mno_crafting_mail_head|Кольчужний капішон: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/3 кольчужні кільця, {reg11}/1 шкіряна шапка.
mno_crafting_plate_foot|Залізні поножі: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/3 листи металу, {reg11}/1 шкіряні чоботи.
mno_crafting_plate_head|Повний шолом: Базовий час виробництва: 13 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/3 листи металу, {reg11}/1 шкіряна військова шапка.
mno_leave_smith_crafting|Я хочу виготовити ще щось
menu_smith_craft_heavy_armor|Тут знаходиться обладунки, що можливо виготовити:
mno_crafting_mail_torso|Кольчуга: Базовий час виробництва: 7 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/5 кольчужні кільця, {reg11}/1 шкіряна куртка.
mno_crafting_plate_torso|Пластинчасті обладунки: Базовий час виробництва: 24 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/6 листи металу, {reg11}/1 шкірянка.
menu_smith_craft_sword|Тут знаходиться клинки, що можливо виготовити:
mno_crafting_cleaver|Тесак: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/1 залізо.
mno_crafting_dagger|Кинджал: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/1 залізо.
mno_crafting_falchion|Фальшіон: Базовий час виробництва: 7 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/2 залізо.
mno_crafting_scimitar|Ятаган: Базовий час виробництва: 7 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/2 залізо.
mno_crafting_bastard_sword|Полуторний меч: Базовий час виробництва: 10 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/3 залізо.
menu_smith_craft_axes|Тут знаходиться сокири, що можливо виготовити:
mno_crafting_hatchet|Топірець: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/1 залізо, {reg11}/1 ліси.
mno_crafting_hand_axe|Одноруччна сокира: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/1 залізо, {reg11}/1 ліси.
mno_crafting_fighting_axe|Бойова сокира: Базовий час виробництва: 7 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/1 залізо, {reg11}/1 ліси.
mno_crafting_axe|Сокира: Базовий час виробництва: 7 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/2 залізо, {reg11}/1 ліси.
mno_crafting_voulge|Вульж: Базовий час виробництва: 10 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/3 залізо, {reg11}/1 ліси.
mno_crafting_battle_axe|Бойова сокира: Базовий час виробництва: 10 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/4 залізо, {reg11}/1 ліси.
mno_crafting_war_axe|Бойова сокира: Базовий час виробництва: 13 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/4 залізо, {reg11}/1 ліси.
menu_smith_craft_tools|Тут знаходиться інструменти та заготовки , що можливо виготовити:
mno_crafting_iron|Переплавка руди в залізо Базовий час виробництва: 2 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/2 залізна руда, {reg11}/1 ліси (ліс є паливо).
mno_crafting_tools|Виробничі інструменти Базовий час виробництва: 7 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/2 заліза, {reg11}/1 ліси.
mno_crafting_chain_links|Кольчужні кільця: Базовий час виробництва: 5 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/1 залізо, {reg11}/1 ліси (ліс є паливо).
mno_crafting_sheet_metal|Листи металу: Базовий час виробництва: 3 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/2 залізо, {reg11}/1 ліси (ліс є паливо).
mno_crafting_cartridges|Набої (амуніція для вогнепальної зброї): Базовий час виробництва: 7 години, наявні/необхідні компоненти:{reg10}/1 залізо, {reg11}/1 порох.
menu_crafting_result|{s31}
mno_final_crafting_result|Залишти ...