Разработчики писали, что центурионам сделали новые диалоги.
(Перевожу и иногда

)
В игре это ситуации, когда ГГ при преобладающих силах центурионов легиона сдается в полон, с целью сохранить жизни своих воинов
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_fight:pelha2f_sane_1|ничего
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_fight:close_window|Так тому і бути. Імперія понад усе. Солдати згуртуйтесь ! Зброю оголити! Нехай Маркус знищить наших ворогів завдяки силі нашої зброї !
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_fight:close_window.1|Не смішіть мене, {playername}! Найбільша міць в світі - це Імперський Легіон, з більш ніж півдюжиною націй під своїм командуванням ! Жоден з них не потребує своїх старих королівських династій, для того, щоб мати міць - під крилами нашої імперії, вони є міць ! Заслухайте стрій воїнів, серед них сини вашої Батьківщини, кличуть той самий бойовий клич по всій Кальрадії: за імперію !
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_fight:close_window.2|Відповідь насильством на насильство, так ? Мене це влаштовує. Імперська сталь, ось моя відповідь ! Імперська сталь, у руках моїх найманців ! Заплачте за своїм життям, селяни, воно закінчилось ! Я зароблю гарні гроші з вашого озброєння, Ви не матимите більше потреби в них, щойно ми завершимо !
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_fight:close_window.3|В такому разі, не залишається більше інших варіантів, окрім як повбивати вас усіх. Дуже добре. Згиньте від міці Імперського Легіону, сволото! Я вб'ю тебе, а потім вбиватиму кожного іншого {s32}, якого матиму змогу знайти ! Щасливої дороги.
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_fight:close_window.4|Ха! Так, тішетесь власною тендітною надією до самого скону! Тоді прийдіть і зустріньте вирок нашого Бога воїна крізь руки своїх вірних хрестоносців! Він буде жахливий! Всі, ті хто повмирають сьогодні, помвмирають за Лорда Маруса!
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_fight:close_window.5|З одного боку, я не можу допомогти, але цікаво, чому хтось шанує таку людину, як ви? Я припускаю, що це просто, як то кажуть - "історія не знає кращих героїв, ніж божевільні'. Втім неважливо. Солдати, кроком руш ! Ми разтрощимо кістки наших ворогів під каблуками наших бойових чобіт ! Слід за нами прийде нова ера!
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_fight:close_window.6|Так багато ненависті, так багато шуму ...... давайте віднесемо це до абсолютно нового рівня. Любов до болі, задоволення агонію ! Свято плоті, тааак ! І як тільки ми закінчимо з цієї кривавою бійнею, я змайструю ляльки з кісток і даруватиму їх дітям ! Такий щасливий кінець ! ХАХАХАХА !
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_fight:close_window.7|Отже час для розмов завершився. Підходьте, {playername} ! Наша битва буде вписана в історію !
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_fight:close_window.8|ничего
dlga_pelha2f_sane_1:pelha2f_sane_2|Якщо я не підкорююся наказам, то буде легат який виконає за мене! Вибачте {playername}, але якщо ви кинути мені виклик, то я не маю змоги відступити.
dlga_pelha2f_sane_2:pelha2f_sane_3|Ви, з іншого боку...
dlga_pelha2f_sane_3:pelha2f_sane_4|Навіть не думайте про це!
dlga_pelha2f_sane_4:pelha2f_sane_5|Будь ласка, {playername}, будь розсудливим ! Якщо ви скоритися без кровопролиття, ваші люди мали б змогу зберегти життя й досягти успіхів при мирному договорі ! Ви мали б змогу навіть зберегти свою корону ! Чому ви наполягаєте на бійці ? Життя ваших солдатів НІЧОГО не значать для вас ?
dlga_pelha2f_sane_5:pelha2f_sane_6|Я не слухатиму лекцію про цінності життя від того, хто допомагав вчиняти геноцид мого народу !
dlga_pelha2f_sane_6:pelha2f_sane_7|От бляха муха ! (Зітхання)... В мене була потайна надія, що до цього ніколи не дійде, але ви не залишаєте мені вибору.
dlga_pelha2f_sane_7:pelha2f_sane_8|Тут ніколи не буде вибору. Ваша родина має борг крові перед мною; настав час сплатити за рахунками.
dlga_pelha2f_sane_8:close_window|...нехай буде так. Але пам'ятайте: ви самі вибрали цю бійню, не я. Легіонери, шикуйтесь ! Перший ряд, мечі до бою ! Другий ряд, готовте списи і зарядіть арбалети ! Кавалерія, позаду ! В цей день ми ВЕСТИМЕМО БІЙ !
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_surrender:pelha2s_sane_1|Дякую вам. Ви не уявляєте, від якого тягара ви звільнили мене . Тепер ходімте, {playername}; я прослідкую, за тим, щоб до вас добре ставлися.
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_surrender:pelha2s_respectful_1|Я не очікував на те, що ви здастеся, але принаймні ця річ спрощує все для нас обох. Рухайтеся слідом за мною до мого намету, я радо облаштую там для вас місце.
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_surrender:pelha2s_imperialist_1|Нарешті, ви прийняли свою долю. Я поважаю ваше рішення, і я піклуватимусь про ваших людей. Допоки ми не зустрінемося з моїм начальством, ви будете знаходитися окремо від інших полонених.
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_surrender:pelha2s_capitalist_1|Ах, ні ! НІ! Що завгодно, але не ТАКЕ ! Ви хоча б маєте найменшу уяву про те, скільки це вартуватиме мені, нагодувати всіх вас у полоні ?! Я ліпше дам відрізати собі мізинець, чим прийняти вашу капітуляцію !
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_surrender:pelha2s_racist_1|Несподіваний поворот подій. Мало хто з вашим статусом буде здатний здержати свою гординю, як ось так, просто зберегти життя своїх солдатів. Ви є або найбільший боягуз, якого я коли-небудь бачив, або самий турботливий монарх в історії. У будь-якому випадку, тепер ви є мій бранець. Запрошую {playername} до буцигарні!
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_surrender:pelha2s_crusader_1|({s29} дивиться на вас з безмірною ненавистю, що випромінюється з його очей; якби він приймав участь в конкурсі василисків прямо зараз, він безумовно отримав би перемогу.)
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_surrender:pelha2s_liberator_1|Хех, імператор буде дуже радий тому, що вдалося вас захопити ! Можливо, мені слід переглянути мої попередні судження про вас. Ніхто не внесе викуп за вас, я важаю, що якщо ви проведете гарно час і поспілкуєтесь з його величністю, то ви можете стати прекрасним Центуріоном.
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_surrender:pelha2s_nihilistic_1|Який же ви нудні, {playername}. Просто трохи різанини, прооошшууу ? Ні ? Твою мать ! Ну що ж, гадаю, що я не завжди отримую те, що хочу... Мужики, ланцюги для цієї людини, та підготуйте їй місце серед зголоднілих вовків - я маю на увазі інших в'язнів ! Так, ось що я мав на увазі. Так, це мусило бути. Хоча колишній звучить паскудно ...
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_surrender:pelha2s_legate_1|Я радий, що ви є готові прислухатися до голосу розуму. Я простежу, щоб до вас і ваших солдатів відносилися добре.
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_fight:pelha2f_sane_1|ничего
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_fight:close_window|Так тому и быть. Империя превыше всего. Солдаты згуртуйтесь ! Оружие обнажить! Пусть Маркус уничтожит наших врагов благодаря силе нашего оружия !
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_fight:close_window.1|Не смешите меня, {playername}! Самая большая мощь в мире - это Имперский Легион, с более чем полудюжиной наций под своим командованием ! Ни один из них не нуждается в своих старых королевских династий, для того, чтобы иметь мощь под крыльями нашей империи, они есть мощь ! Заслухайте строй воинов, среди них сыны вашей Родины, зовут тот самый боевой клич по всей Кальрадії: за империю !
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_fight:close_window.2|Ответ насилием на насилие, так ? Меня это устраивает. Имперская сталь, вот мой ответ ! Имперская сталь, в руках моих наемников ! Заплачте за своей жизнью, крестьяне, оно закончилось ! Я заработаю хорошие деньги с вашего вооружения, Вы не будете больше потребности в них, как только мы закончим !
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_fight:close_window.3|В таком случае, не остается больше других вариантов, кроме как убить вас всех. Очень хорошо. Згиньте от мощи Имперского Легиона, сволочь! Я убью тебя, а потом убью каждого другого {s32}, которого буду иметь возможность найти ! Счастливой дороги.
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_fight:close_window.4|Ха! Так, тішетесь собственной хрупкой надеждой до самого упора! Тогда придите и встретьте приговор Бога нашего воина сквозь руки своих верных крестоносцев! Он будет ужасный! Все, те кто умрут сегодня, помвмирають Лорда Маруса!
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_fight:close_window.5|С одной стороны, я не могу помочь, но интересно, почему кто чтит такого человека, как вы? Я предполагаю, что это просто, как говорится - "история не знает лучших героев, чем сумасшедшие'. Впрочем неважно. Солдаты, шагом марш ! Мы разтрощимо кости наших врагов под каблуками наших боевых сапог ! Следует за нами придет новая эра!
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_fight:close_window.6|Так много ненависти, так много шума...... давайте отнесем это к совершенно новому уровню. Любовь к боли, удовольствие агонию ! Праздник плоти, тааак ! И как только мы закончим с этой кровавой бойней, я змайструю куклы из костей и дарить их детям ! Такой счастливый конец ! ХАХАХАХА !
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_fight:close_window.7|Итак время для разговоров завершился. Подходите, {playername} ! Наша битва будет вписана в историю !
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_fight:close_window.8|ничего
dlga_pelha2f_sane_1:pelha2f_sane_2|Если я не підкорююся приказам, то будет легат который выполнит за меня! Извините {playername}, но если вы бросить мне вызов, то я не имею возможности отступить.
dlga_pelha2f_sane_2:pelha2f_sane_3|Вы, с другой стороны...
dlga_pelha2f_sane_3:pelha2f_sane_4|Даже не думайте об этом!
dlga_pelha2f_sane_4:pelha2f_sane_5|пожалуйста, {playername}, будь благоразумен ! Если вы покориться без кровопролития, ваши люди имели бы возможность сохранить жизнь и достичь успехов при мирном договоре ! Вы могли бы даже сохранить свою корону ! Почему вы настаиваете на драке ? Жизнь ваших солдат НИЧЕГО не значат для вас ?
dlga_pelha2f_sane_5:pelha2f_sane_6|Я не буду слушать лекцию о ценности жизни от того, кто помогал совершать геноцид моего народа !
dlga_pelha2f_sane_6:pelha2f_sane_7|Вот бляха муха ! (Вздох)... У меня была тайная надежда, что до этого никогда не дойдет, но вы не оставляете мне выбора.
dlga_pelha2f_sane_7:pelha2f_sane_8|Здесь никогда не будет выбора. Ваша семья имеет долг крови перед мною; настало время заплатить по счетам.
dlga_pelha2f_sane_8:close_window|...пусть будет так. Но помните: вы сами выбрали эту бойню, не я. Легионеры, шикуйтесь ! Первый ряд, мечи к бою ! Второй ряд, готовьте копья и зарядите арбалеты ! Кавалерия, позади ! В этот день мы будем ВЕСТИ БОЙ !
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_surrender:pelha2s_sane_1|Спасибо вам. Вы не представляете, от какого бремени вы освободили меня . Теперь пойдемте, {playername}; я прослежу за тем, чтобы к вам хорошо ставлися.
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_surrender:pelha2s_respectful_1|Я не ожидал, что вы сдадитесь, но по крайней мере эта вещь упрощает все для нас обоих. Двигайтесь следом за мной до моего шатра, я с радостью устрою там для вас место.
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_surrender:pelha2s_imperialist_1|Наконец, вы приняли свою судьбу. Я уважаю ваше решение, и я піклуватимусь о ваших людей. Пока мы не встретимся с моим начальством, вы будете находиться отдельно от других пленных.
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_surrender:pelha2s_capitalist_1|Ах, нет ! НЕТ! Что угодно, но не ТАКОЕ ! Вы хотя бы имеете малейшее представление о том, сколько это будет стоить мне, накормить всех вас в плену ?! Я лучше дам отрезать себе мизинец, чем принять вашу капитуляцию !
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_surrender:pelha2s_racist_1|Неожиданный поворот событий. Мало кто с вашим статусом будет способен здержати свою гордыню, как вот так просто сохранить жизни своих солдат. Вы или самый большой трус, которого я когда-либо видел, или самый заботливый монарх в истории. В любом случае, теперь вы мой пленник. Приглашаю {playername} до живодерни!
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_surrender:pelha2s_crusader_1|({s29} смотрит на вас с безмерной ненавистью, что излучается из его глаз; если бы он принимал участие в конкурсе василисків прямо сейчас, он безусловно одержал бы победу.)
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_surrender:pelha2s_liberator_1|Хех, император будет очень рад тому, что удалось вас захватить ! Возможно, мне следует пересмотреть мои прежние суждения о вас. Никто не внесет выкуп за вас, я считаю, что если вы хорошо проведете время и пообщаетесь с его величеством, то вы можете стать прекрасным Центурионом.
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_surrender:pelha2s_nihilistic_1|Какой же вы скучные, {playername}. Просто немного резни, прооошшууу ? Нет ? Твою мать ! Ну что же, думаю, что я не всегда получаю то, что хочу... Мужики, цепи для этого человека, и подготовьте ей место среди изголодавшихся волков - я имею в виду других заключенных ! Так, вот что я имел в виду. Да, это должно было быть. Хотя бывший звучит паскудно ...
dlga_party_encounter_lord_hostile_attacker_2_surrender:pelha2s_legate_1|Я рад, что вы готовы прислушаться к голосу разума. Я прослежу, чтобы к вам и вашим солдатам относились хорошо.